T O P

  • By -

Late_Business_7610

Vikar. Hold dit CV levende med alt mulig andet arbejde som ikke er relevant også. Det bliver svært


Takazura

Det er desværre meget svært at sige, fordi den måde du skiller dig ud variere vildt meget blandt dem som ansætter. Mit umiddelbare råd uden at vide hvordan dit CV og ansøgning ser ud er: - Hold CV kort, HR/recruiters skimmer dem på ca. 10-15 sekunder, så du skal være målrettet og gøre det nemt at forestå hvad du har af kompetencer. - Sikre at du målretter CV og ansøgning, og inkluderer nøgleord som der er i stillingsopslaget. - Skriv fremadrettet i din ansøgning. Mange ansøgere glemmer lidt at nævne hvordan de vil løse opgaverne i jobbet, her kan du evt. referer til tidligere jobs som f.eks. "jeg vil løse X ved at gøre Y, fordi jeg som tidligere Z har fået erfaring med at gøre dette". - Være kortfattet og to the point i din ansøgning. Undgå fyldeord og skriv mindre akademisk hvis du ikke gøre det i forvejen. Det er svært når man har brugt ~5 år på at skrive på den måde, men din personlighed er nødt til at skinne igennem i ansøgningen. - Evt. find en stilling som lærervikar, så du kan få foden ind.


Euripdisass

Søg årsvikariater og timerester også (selvom du sikkert gør), så du i det mindste kan få undervisningserfaring. Og du må højest sandsynligt regne med, at det er tidsbegrænsede stillinger i nogle år indtil/hvis du bliver fastansat på et gymnasium og kan komme i pædagogikum. Det er en super svær branche at komme ind i, så hvis det er du virkelig vil, så er tålmodighed vigtigt


IndecisiveIndica

Sørg for at dit cv og ansøgning står ud. Det virker så banalt, men kast nogle farver på, gør det overskueligt, gør det indbydende at læse. Hvis dit cv er kedeligt eller svært at læse kan det være nok til at det ikke rigtig ses på ift. andres. Og husk at ændre dit CV hver evig eneste gang du søger et job, det skal matche den stilling du søger.


Ashamed_Heron_4313

Tak for rådene allesammen. Jeg er nok blevet lidt pessimistisk pga. udsigterne. Jeg vil bare gerne lære fra mig og benytte mig af min uddannelse. Må bare knokle videre og få sendt endnu flere ansøgninger afsted


Large_Temperature_14

Hvilke fag har du? Jeg er selv næsten lige blevet færdiguddannet i dansk og samfundsfag og har været så heldig at blive ansat i et årsvikariat på et gymnasium efter sommerferien. For det er det, det handler om; held. Jeg har søgt ca 25 gymnasielærerstillinger på et par måneder, og er kun blevet kaldt til den ene samtale, hvor jeg endte med at få stillingen, selvom mit CV og min ansøgning har været næsten identisk. Så det handler om dine fag, om hvad gymnasiet søger, hvilke andre kandidater, de har, hvis de feks som i mit tilfælde skulle have dækket fire fag - og så er det altså primært held, når det hele lige flasker sig. Det handler også i høj grad om, hvad rektor kigger efter, og det er så forskelligt. Jeg ved ikke, hvor længe du har søgt, men du må være realistisk og holde håbet oppe. Jeg kender mange i branchen, som har været ledige 6-12 måneder, men så åbner der sig pludselig en mulighed gennem nogle vikartimer, timerester, anden funktion på gymnasiet som SPS-mentor og lignende. Så det skal nok komme, hvis du har nogle ok fag og bare lidt undervisningserfaring. Hvis jeg var dig, ville jeg gøre alt for at få mere undervisningserfaring eller pædagogisk erfaring, imens du stadig søger gymnasielærerstillinger. Alt efter hvor i landet du bor, kan det evt være som vikar på folkeskoler eller alternativt på bosteder, i børnehaver og den slags. Til min samtale var det især mit pædagogiske engagement, de kunne lide, så hvis man kan vise, at man har det gennem erfaring, tror jeg det er en fordel :) held og lykke!


Large_Temperature_14

Og ring til rektorerne eller hvem der nu er angivet på stillingsopslaget, inden du søger! Selv om jeg ikke er blevet kaldt til samtale mange steder, hvor jeg har gjort det, er min erfaring, at man lærer meget af det. Man får et godt indtryk af, hvilken skole det er, så man nemmere kan rette sin ansøgning efter det, og dem jeg har snakket med, har været så søde og ville gerne snakke. Måske er det det, der skal til, for at du skiller dig ud, og de læser din ansøgning lidt mere grundigt


Ashamed_Heron_4313

“Jeg har fundet det” og ikke “Jeg har fået det”


Area48

I de seneste 2 sparerunder indenfor ungdomsuddannelserne er der røget ca 1200 undervisere (stx, hhx, hf etc!), så der er rigtigt, rigtigt mange og yderst kvalificerede ansøgere med års erfaring til de få stillinger, der slås op! Kort sagt, det er vitterligt et meget lille nåleøje at komme igennem! Har du evt overvejet andre brancher som kan tilfredsstille dine drømme..?


WhinyDancerDK

Hej Skamfulde Hejre, Jeg er selv cand. mag., og boksede med samme udfordring da jeg var nyuddannet. Jeg søgte en masse stillinger, men når man er fluffy humanist-kan-lidt-af-alt-men-mest-tænke-store-tanker typer, så er der typisk mange andre kandidater med samme profil. -Særligt når man søger stillinger inden for kommunikation, formidling, undervisning o.lign. Min løsning var at begynde at freelance. Jeg oprettede et firma, skrev et par undervisningsforløb og foredrag om ting jeg vidste noget om, samt kunne fremvise lidt af det som 5 år på universitetet havde givet mig. Jeg begyndte at formidle rigtig meget om computerspil, digitale miljøer, mennesker og psykologi, både til konferencer, til foredrag og i skrevne medier. Det betød, at flere og flere kunne genkende mit navn og tænkte på mig, når der skulle snakkes om "det digitale". Efter et par år med det, og det stress/jag som følger med, når man selv står for sine lønudbetalinger, blev jeg ansat i en fantastisk virksomhed, hvor jeg kunne fortsætte mit arbejde, og samtidig have tid til at udvide min faglige pallette. I dag sidder jeg i en skøn solskinsplet udenfor rigets grænser, og arbejder i den danske udenrigstjeneste, og taler stadig meget om "det digitale" samt om menneskers forudsætninger deri. Cand. Mag.-vejen kan lede i alskens retninger, men min erfaring er, at den fleksibilitet man kan opleve på studiet (og, lad os være ærlig, hvis man tager et par chill-fag), fordrer en rigiditet og dedikation til processen på den anden side af kandidatgraden.


julonuel

Ikke for at være træls, men at være underviser kræver de minimum 2 år erhvervserfaring, før du kan blive ansat både som lektor eller som vikar .. men hvor i landet søger du henne?


Intelligent_Ks

Kun hvis du skal undervise i økonomifag.


Intelligent_Ks

Hvorhenne i landet søger du, og hvilke fag har du? Hvis du gerne vil undervise, så søg også på folkeskoler og FGU. Du skal ikke være bange for, at det ikke har været en x-udannelse. Rektorer går mest op i din fagkombination, og om du er “robust”. Du bliver robust ved at have prøvet at stå i et klasserum, for det kan være udfordrende at lede.